Renkatės lauko plyteles terasai? Štai į ką reikėtų atkreipti dėmesį

Renkatės lauko plyteles terasai? Štai į ką reikėtų atkreipti dėmesį

Lauko plytelių terasai pasirinkimas yra labai didelis, todėl tikrai ne visi gali suprasti, į kokius pačius svarbiausius dalykus reikia atkreipti dėmesį, kad būtų galima išsirinkti kaip įmanoma geresnį variantą. Kartais pakanka vos kelių smulkių detalių, į ką atkreipti dėmesį ir iš karto galėsite suprasti, kad variantas yra tinkamas ar ne. Todėl šis straipsnis yra parengtas būtent tam, kad galėtumėte suprasti, į kokius svarbiausius dalykus atkreipti dėmesį, kad galėtumėte pasirinkti lauko plyteles terasai.

Kiek daug būsite terasoje

Daugeliui iš mūsų terasos yra naudojamos labai skirtingai:

  • Vieniems tai gali būti poilsio zona, kurioje skaitome knygas, kalbamės, galbūt netgi valgome.
  • Taip pat terasos gali būti naudojamos kaip tam tikros daiktų laikymo erdvės.
  • Jeigu prie namų turite kelias terasas, tai viena iš jų gali būti naudojama kaip vaikų žaidimų kampelis ar aikštelė.

Kaip matome pasirinkimų yra ne vienas ir aukščiau išvardinti variantai tikrai nėra viskas, ką galima pasidaryti iš terasos. Tad kai jau nuspręsite, ką norite daryti, tai galėsite kuo puikiausiai pradėti rinktis plyteles.  Jeigu ši erdvė bus naudojama kaip daiktams susidėti ir ji yra uždara, tai labai išskirtinių galime jų nesirinkti, nes vargu, ar didelis plotas bus matomas. Tačiau jeigu terasa bus pasirinkta kaip erdvė, kurioje bus norima pailsėti, tai tada rekomenduojame rinktis tokį variantą, kuris bus puošnesnis ir gražesnis.

Ar ji yra uždara ar atvira

Dar renkantis plyteles labai svarbu atkreipti dėmesį į tai, ar pati terasa yra atvira ar uždara, nes tai gali nulemti, kokios lauko plytelės terasai turės būti pasirenkamos. Jeigu erdvė yra atvira ir ant grindų įvairiais sezonais bus galima sulaukti sniego ar lietaus, tuomet reikia rinktis tokias, kurios būtų atsparios įvairiems metų laikams ir nei vėjas, nei šaltis, nei drėgmė jų negalėtų sugadinti. Jeigu erdvė yra uždara, tai rinkitės tiesiog kokybiškas plyteles, kad jos nebūtų taip lengvai sugadinamos, nesibraižytų ir panašiai.

Kokios dydžio plytelės ir raštai gali tikti jūsų terasoje

Dar vienas dalykas, į ką reikia atkreipti dėmesį yra tai, kokio dydžio plytelės geriausiai tiks jūsų erdvėje. Tikriausiai apsilankius ne vienoje parduotuvėje galėsite matyti pačių įvairiausių variantų. Aišku, renkantis jas reikia atkreipti dėmesį į tai, kokio dydžio yra pati terasa, kokios detalės, spalvos vyrauja joje.

Share